2021-10-03 09:05:14• hírek • Szatmár.ro

Csőszök Kaplonyban – Képgaléria

Folytatódhatott szombaton a sok évtizedes hagyomány Kaplonyban: ebben az évben is csőszök járták a falu utcáit, mutatták be az alkalomra begyakorolt összeállításukat. Este pedig a helyi kultúrotthonban megtarthatták a szüreti bált.

A csőszbálok hagyománya több évtizedes tradíció a Nagykároly környéki településeken, így Kaplonyban is.

Idén tizenegy pár készült a csőszbálra. Ők a következők: Baumgartner Helmut és Pacier Adrien, Illyés Dániel és Pink Viktória, Tillinger Dávid és Schrádi Nóra, Fleisz Kevin és Maier Melissa, Tempfli Márkó és Csizmár Blanka, Fischer Péter és Vonház Jennifer, Kiss Máté és Linzenbold Lizbeth, Tillinger Rajmond és Kind Melinda, Altfater Richárd és Kovács Fanny, Kovács Thomas és Szilágyi Szandra, Gombos Ábel és Fischer Csenge.
 

Zenészek is kísérték őket: Tordoi Ioan, valamint Fleisz Diana, Kind Blanka, Rist Anett, Keller József, Otrava Márk, Bobric Márk, Otrava Patrik, Nagy Balázs. Besegítő és főszervező volt: Zahari Lóránt.

A csőszök délelőtt 9 órától szentmisén vettek részt a Szent Antal római katolikus templomban, majd szerte a faluban bemutatták az idei táncösszeállításukat.

Este kezdetét vette a szüreti bál, ahol a csőszök éjfélkor szintén bemutatták a táncukat. Az ügyes ifjakat nagy tapssal üdvözölték a bálozók.

 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: